SaqlahHeyat.az xarici mətbuata istinadən bildirir ki, istehlakçılar arasında artan narazıçılığa baxmayaraq, yenə də bazara QMO məhsullar gətirilir.

Hər bir alıcı bilməlidir ki, satılan məhsulun ən çox 40% QMO məhsullu tərkiblidir. Belə məhsullar gec xarab olduğu, heç bir həşərat toxumadığı, ideal formalarını uzun müddət saxladığı üçün bazara gətirilir. Satışda yumru, parıltılı pomidor varsa, uzaq olun! Həmçinin, pomidor ikiyə bölünərkən tumları yaşıl, ortasında ağ zoğlar varsa, yeyilməsi məsləhət deyil. Təbii məhsul kiçik, parıltısız ölçüdə olmalıdır. QMO məhsul kəsilərkən öz formasını itirmir və şirəsi çıxmır.

Siz zəhər yeyirsiniz! Çox faydalı, təbii pomidoru müəyyənləşdirmək üçün 2 sadə addlm!

1. Fərqli zahiri əlamətlərinə görə

Təbii pomidoru QMO-məhsullarından fərqləndirmək çox asandır: Onlar uzun müddət təravətini saxlayır, onların üzərinə həşəratlar düşmürlər, habelə bu məhsulların ideal forması olur.

Onları kəsdikdə belə öz forçalarını itirmir.

2. Etiket və markalanması

Marketlərdən alış-veriş edərkən meyvə-tərəvəzlərin kodlaşnasına fikir verin. Artıq bir çox ölkələrdə QMO ilə meyvə və tərəvəz dördrəqəmli kodu ilə nişanlayırlar, halbuki üzvi meyvə-tərəvəz, o cümlədən pomidorun nişanlanması beş rəqəmdən ibarət kod olur.

Paylaş